Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса тест пилот на Пирели

Де ла Роса тест пилот на Пирели

47
0
Педро де ла Роса

Педро де ла Роса ще е официалният тест пилот на Пирели, съобщиха официално от компанията. Испанският състезател бе заменен от Ник Хайдфелд в отбора на Заубер от Гран при на Сингапур до края на сезона и няма договор за 2011 г. Той обаче има огромен опит, който със сигурност ще е от полза на италианската компания, започваща да доставя гуми на екипите в F1 от догодина.

Пилотът изрази удовлетворение от назначението си и заяви, че винаги е обичал тестовете на гуми, защото те са истинско предизвикателство.

– Информацията, получавана от телеметрията и сензорите, е ценна, но нищо не може да замени личното усещане на състезателя, когато е с нови гуми. Затова се надявам да допринеса за работата на Пирели. Няма много време, а количеството работа за вършене е огромно, но нямам търпение да започна и съм сигурен, че сътрудничеството ни ще е успешно – коментира още Де ла Роса.

Компанията вече проведе първи тренировки в подготовка за следващия сезон, при това с Хайдфелд. След това Ромейн Грожан кара миналогодишното шаси на Тойота с новите гуми една сесия, но годините опит на испанеца със сигурност са натежали при взимането на решение кой да продължи изпитанията. След 4 години във Формула 1 като титуляр Де ла Роса изкара 8 сезона като трети пилот в Макларън.