Начало Избрани Де Врийс потвърди, че е разговарял с Ред Бул

Де Врийс потвърди, че е разговарял с Ред Бул

1505
0
Ник де Врийс, Уилямс
Ник де Врийс, снимка Уилямс

Ник де Врийс потвърди, че е разговарял с Ред Бул. Миналата седмица нидерландецът се е видял в Грац със съветника на австрийския отбор д-р Хелмут Марко. Въпреки всичко той продължава да твърди, че бъдещето му в F1 не зависи изцяло от самия него.

Де Врийс направи впечатляващ дебют във Формула 1 по време на състезателния уикенд в Монца. 27-годишният състезател замени Алекс Албон малко преди началото на третата свободна тренировка. Нидерландецът успя да изпревари съотборника си Николас Латифи в квалификацията. После финишира девети в самото състезание и спечели две точки.

Доброто представяне в Монца даде голям тласък на надеждите на нидерланския състезател да бъде титуляр в F1 през следващата година. Бившият световен шампион във Формула Е е тестов и развоен пилот в Мерцедес и един от претендентите за второ място в Уилямс. Също така де Врийс може да заеме и свободното място в Алпин.

В края на миналата седмица различни медии заявиха, че нидерландецът може да се озове в Алфа Таури. Смята се, че в Ред Бул са се насочили към 27-годишния състезател след като ФИА реши да не прави изключение за Колтън Херта. Младият американец бе силно желан от Ред Бул, но не разполага със суперлиценз. В крайна сметка австрийците се отказаха от привличането на пилота от Индикар.

Въпреки че Херта отпадна от списъка на Ред Бул, тимът от Милтън Кийнс все пак може да пусне Гасли в Алпин. Условието продължава да бъде намирането на подходящ заместник на французина.

Де Врийс призна, че знае за интереса към него от страна на Ред Бул. Нидерландецът отново настоя, че не може сам да реши къде ще се състезава през 2023 г.

„Не знам дали съм в толкова луксозна ситуация, в която да мога да избирам“, сподели той в нидерландското телевизионно предаване Humberto op Zaterdag.

„Това до голяма степен е извън моя контрол. От дълго време водя преговори с Уилямс. Миналия уикенд успях да направя и дебюта си с отбора.“

„Това би било логична стъпка. Също така поддържам контакт с Алпин от юли и ще тествам за тях в Будапеща следващата седмица. Както медиите забелязаха, бях и в Австрия, за да се срещна с д-р Хелмут Марко. Това са фактите.“

Де Врийс би се радвал да получи титулярно място в F1, без да има особено значение в кой отбор.

„Ще бъда много щастлив, ако получа титулярно място в който и да е отбор. Трябва да видим как ще се развият нещата през следващите дни и седмици. Както неколкократно казах, това не зависи изцяло от мен.“

„В този свят не всичко зависи от представянето. От друга страна сега има импулс. Това е от значение, но не гарантира титулярно място. Все още не сме толкова далеч от това да съм на стартовата решетка през следващия сезон.“

Бившият шампион във Формула 2 и Формула Е призна, че се е наслаждавал на момента в Монца. След това се е събудил на следващия ден и е останал съсредоточен върху неясното си бъдеще.

„Самият уикенд беше фантастичен и мина доста набързо. Това беше сбъдната мечта за мен. Радвам се, че завърших успешно уикенда на Монца. Не можех да си представя какво може да се случи след това.“

„В понеделника след състезанието доста бързо се върнах към реалността. Сега съм зает с бъдещето си. Въпреки това получих толкова много съобщения и поздравления, които бяха наистина специални. Наистина е хубаво да получиш подкрепата на всички пилоти както в F1, така и извън нея“, добави Ник де Врийс.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Williams Racing (@williamsracing)