Начало Избрани Де Врийс с първо посещение във фабриката на Алфа Таури

Де Врийс с първо посещение във фабриката на Алфа Таури

714
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врийс посети за първи път фабриката на Алфа Таури във Фаенца. Нидерландецът премина през процедурата по изработване на седалка в подготовка за следващата глава от кариерата си.

Ред Бул официално обяви привличането на Де Врийс по време на предишния състезателен уикенд в Япония. Бившият шампион във Формула Е и Формула 2 впечатли с представянето си на Монца. Тогава той замести Алекс Албон в Уилямс и спечели две точки за британския екип. Това привлече вниманието на д-р Хелмут Марко.

В крайна сметка 27-годишният състезател избра да стане част от семейството на Ред Бул във Формула 1. Де Врийс е сънародник и близък приятел с двукратния световен шампион Макс Верстапен и вероятно се е посъветвал с него преди да подпише с Алфа Таури.

Според шефа на екипа от Фаенца Франц Тост, за момента не се планира де Врийс да вземе участие в някоя петъчна тренировка до края на тазгодишната кампания.

„В момента не е планирано да използваме Ник в някоя свободна тренировка. М че ще направим още една сесия от F1 с Лиъм Лоусън. Това трябва да се случи в САЩ или в Мексико“, сподели Тост.

Перспективите на нидерландеца за следващия сезон са наистина обещаващи. Според д-р Хелмут Марко, де Врийс може да поеме водеща роля в тима на Алфа Таури, макар да има по-малко опит от Цунода.

„Юки е все още млад и няма толкова опит в техническо отношение. Вярвам, че Ник може да води отбора“, заяви съветникът на Ред Бул.

„Ще видим как ще се развият нещата догодина по време на тренировките. Съдейки по опита и личността му, той би трябвало да бъде лидер на отбора.“

Ник де Врийс е бивш възпитаник на академията на Макларън. След това бе резерва в Мерцедес. 27-годишният състезател спечели титлата във Формула 2 през сезон 2019, но така и не си намери титулярно място в F1 допреди една седмица. През последните години той се състезаваше във Формула Е и световния шампионат за издръжливост (WEC).

„Де Врийс може и да не е най-младият талант, но е натрупал много опит в различни дисциплини. Той трябваше да работи много усилено, за да се върне след периода с Макларън. Това показва, че е много решителен.“

„Не трябва да забрахме, че той се бори да се върне в F1 след известно прекъсван. Това означава, че е добър боец, което е важно качество за нас.“

„Бях много впечатлен от комуникацията му когато влезе в колата на Фетел в Монца. Слушах го радиото. Признавам, че коментарите му бяха много добри. Преди това състезание Ник не беше първият ни избор, или по-скоро не беше на челно място в списъка ни. Но това, което видяхме от него на Монца, промени сериозно нещата“, добави д-р Хелмут Марко.