Начало Избрани Де Врис може да загуби мястото си в Алфа Таури

Де Врис може да загуби мястото си в Алфа Таури

2291
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис може да загуби мястото си в Алфа Таури още преди края на първата половина на сезон 2023 в F1. Според последните слухове, д-р Хелмут Марко е поставил сериозен ултиматум към нидерландеца и му казал да си подобри резултатите през следващите три състезания. В противен случай Де Врис се очаква да бъде сменен от Даниел Рикиардо.

Де Врис изживява трудна първа кампания с Алфа Таури. 28-годишният състезател се присъедини към семейството на Ред Бул след като записа едно участие с Уилямс през сезон 2022, в което финишира девети.

Очакванията към Де Врис преди началото на сезона бяха доста големи. Нидерландецът е смятан за един от най-големите таланти в моторните спортове след като спечели титлите във Формула 2 и Формула Е

До момента Де Врис не оправдава големите очаквания към себе си. Състезателят на Алфа Таури не е спечелил нито една точка от началото на годината. Освен това той постоянно е изпреварван от Юку Цунода. Де Врис не завърши състезанията в Австралия и Азербайджан. В Маями той блокира предните колела на старта и удари Ландо Норис. Нидерландецът пое вината за случилото се в Маями, но все пак заяви, че Норис също има малка вина за инцидента.

В края на миналия месец Франц Тост заяви, че смята слабите резултати на Де Врис като част от „учебния процес“ във Формула 1.

„Както винаги казвам, има процес на обучение и период с катастрофи. Ако пилотите не катастрофират, те не знаят лимита“, сподели Тост.

„Това е време, което трябва да им дадете. Нямаше пилот, който да не катастрофира. Спомням си, че в първите състезания Себастиан [Фетел] най-често се връщаше в първата обиколка без предния нос. Това е част от играта“, добави шефът на Алфа Таури.

Въпреки думите на Тост, Де Врис е наблюдаван под лупа от д-р Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул е известен с това, че е изключително безкомпромисен като става въпрос да замени даден пилот, без значение дали е от Ред Бул или Торо Росо/Алфа Таури. В миналото д-р Марко е правил няколко смени на състезателите на двата екипа по време на дадена кампания.

Междувременно Даниел Рикиардо е посетил фабриката на Алфа Таури, където са му били взимани мерки за седалката.  Присъствието на Рикиардо във Фаенца увеличи слуховете за бъдещето на Де Врис.

Идването на Рикиардо в базата на Алфа Таури може да се тълкува и като обикновена необходимост. Трябва да се има предвид, че според договора си с Ред Бул той е на разположение както на екипа от Милтън Кийнс, таkа и на този от Фаенца.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Daniel Ricciardo (@danielricciardo)