Начало Избрани Де Врис разказа за проблемите в района на Емилия Романя, Цунода помага...

Де Врис разказа за проблемите в района на Емилия Романя, Цунода помага за отстраняване на щети

928
0
Ник де Врис и Юки Цунода, Алфа Таури
Ник де Врис и Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис разказа за проблемите в района Емилия Романя. Пилотът на Алфа Таури обясни колко са били трудни условията в италианския регион и как той е попаднал в капан докато е пътувал към фабриката на своя отбор във Фаенца. Междувременно съотборникът му Юки Цунода се включи да помага за отстраняването на щетите в града.

В сряда F1 и ФИА потвърдиха, че Гран при на Емилия Романя няма да се проведе заради природните бедствия в района и самата писта Имола. Заради тях бяха затворени пътища и мостове, докато други бяха блокирани от кални свлачища

Де Врис също бе засегнат от наводненията в Имола. Пилотът на Алфа Таури призна, че не е могъл да стигне до хотела си. В крайна сметка той е получил помощ от член на екипа на Макларън, който му предоставил стая на друго място.

28-годишният състезател благодари и на хората, които са му помогнали по пътя. Тук се включва и член от екипа на Макларън. Заради наводненията пострада и град Фаенца, в който е разположена фабриката на Алфа Таури.

По-рано тази седмица Де Врис написа публикация в Инстаграм. В нея той описа проблемите, които е преживял във вторник, докато се е опитвал да стигне до фабриката на отбора си във Фаенца.

„Вторник вечерта, 23:30 ч. , на път за Фаенца преди маркетинговия ден във фабриката на SAT [Скудерия Алфа Таури] в сряда“, написа Де Врис.

„Дъждът е силен, Фаенца вече е наводнена и не мога да стигна до хотела си. Връщането към магистралата също не е опция. Заседнали сме в малко селце с един напълно резервиран хотел. За щастие, от Макларън бяха блокирани там по-рано. Техният представител Фрейзър беше достатъчно любезен да ми даде стаята си. На следващата сутрин фоайето на хотела се превърна в спешен приют за хора, които бяха принудени да избягат от домовете си през нощта.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyck De Vries (@nyckdevries)

След новата за отмяната на състезанието, Де Врис разкри, че е имал проблеми да напусне района и в крайна сметка е поел по алтернативен маршрут

„След съобщението на F1 видях само един възможен вариант да се прибера у дома, а именно да карам през Фиренце [Флоренция]“, отбеляза пилотът на Алфа Таури.

„След приключенско пътуване през планините, благодарение на помощта на местните хора и властите в различни села, най-накрая се прибрах благополучно. Благодаря на всеки един човек, който ми помогна. Беше наистина трогателно да видиш как толкова много хора се грижат един за друг. Мислите ми са с тези, които продължават да са засегнати от тази трагедия. Скоро ще се върна във Фаенца, за да се срещна с моя екип и с хората от региона“, завърши Ник де Врис.

Междувременно съотборникът на Де Врис Юки Цунода помага на жителите на Фаенца да почистят калта след тежките наводнения. Пилотът на Алфа Таури живее именно в този гради и реши да помогне с каквото може за отстраняването на щетите.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Radio Delta 1 (@radiodelta_1)