Начало Video Defender V8 с 525 к.с. и Defender V8 Carpathian Edition – уникална...

Defender V8 с 525 к.с. и Defender V8 Carpathian Edition – уникална мощност и проходимост

213
0

Land Rover представи мощния Defender V8 като част от редицата подобрения на своето семейство 4×4. Новият Defender V8 с 525 к.с. и Defender V8 Carpathian Edition осигуряват уникална комбинация от мощност и проходимост. Специалните настройки на шасито, запазени само за този двигател, осигуряват нови изживявания за шофьора както на пътя, така и извън него. Мощните нови модели се основават на десетилетия наследство на Land Rover V8, обхващащи оригиналния етап I V8 от седемдесетте, моделите от Северна Америка от деветдесетте и мощния Defender Works V8.

Бензиновият двигател V8 не е единственото нововъведение

Има и ново ниво на оборудване XS, свежи екстериорни дизайнерски пакети, които осигуряват по-голям потенциал за персонализация и допълнителен по-голям 11,4-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система Pivi Pro.

Defender V8 се основава на водещата в класа проходимост на здравия 4×4, предоставяйки нови нива на мощност за водача, като комбинира мощен 5,0-литров бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност от 525 к.с. с експертно разработено окачване и настройка на трансмисията, за да създаде най-бързия и динамичен Defender досега.

Ексклузивното ново издание Carpathian се основава на Defender V8. То представлява върховния израз на дизайна, мощността и проходимостта на Defender. Новата спецификация XS замества успешно First Edition и се характеризира с усъвършенствания както в интериорния, така и в екстериорния дизайн.

Потенциалът за персонализация на Defender също е разширен с въвеждането на нови екстериорни пакети

Пакетите Bright, Extended Bright и Extended Black разполагат със специални нововъведения, които да подобрят безпогрешния силует на Defender.

Повишената свързаност също е част от актуализациите. Съвременната информационно-развлекателна система Pivi Pro на Defender вече се предлага с набор от нови функции. Включва опция за по-голям 11,4-инчов сензорен екран. Безжичното зареждане на устройство с вграден усилвател на сигнала вече е стандартно оборудване с пакета Comfort and Convenience за подобрено удобство и качество на разговорите.

„Въвеждането на нашия двигател V8 добавя ново измерение на преживяванията при шофиране и офроуд способността на Defender. Бърз и забавен за шофиране, той представлява върхът на семейството на Defender и е толкова възнаграждаващ на пътя, колкото и способен да излезе извън него. Също така разширихме привлекателността на цялата гама Defender с нови нива на оборудване, пакети и подобрена свързаност, така че наистина да има Defender, който да отговаря на всякакви нужди“, сподели главният продуктов инженер на Jaguar Land Rover Дейвид Хеминг.

Мощният нов двигател V8 с компресор суперчарджър се предлага както при модификация 90, така и при 110

Агрегатът осигурява повишена производителност без да се прави компромис с неудържимата проходимост на Defender. Иконичният офроудър осигурява по-пъргаво управление с повишен контрол. Това се дължи на уникална настройка на окачването и трансмисията, включително специалните пружини и амортисьори и новият електронен активен заден диференциал.

Мощността идва от 5,0-литровия бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър на Land Rover. Той произвежда 525 к.с., 625Нм въртящ момент, куплиран с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Defender V8 90 ускорява от 0-100 км/ч за 5,2 секунди. Максималната скорост е 240 км/ч, разходът на гориво – до 14,5 л/100 км и емисии на CO2 от 327 гр/км.

Изключителната офроуд способност е отличителен белег на Defender, а V8 добавя ново ниво на привлекателност за водача, с въвеждането на нов динамичен режим. Той се нарича Terrain Response и е наличен само за Defender V8. Режимът помага на шофьорите да използват по-динамичния характер и баланса при управление на модела с 525 к.с. на асфалт.

Ексклузивният нов Defender V8 Carpathian Edition е върховният израз на производителност, издръжливост и дизайн и представлява самия връх в гамата на Defender

Завършен в цвят Carpathian Grey, той се отличава с контрастен покрив Narvik Black, преден капак и за първи път при новия Defender – багажна врата. Допълнителните визуални акценти включват уникална емблема V8 Carpathian Edition, куки за теглене в цвят Satin Black и характерни спирачни апарати в цвят Xenon Blue.

Екстериорът е завършен със Satin Protective Film на Land Rover. Рециклируемата PU обвивка придава на иконичния 4×4 съвременно полуматово покритие. То предпазва от всичко – от драскотини на паркинга до офроуд щети. Вътре Defender V8 Carpathian Edition се отличава със същите подобрения като V8.

Новото ниво на оборудване XS замества изключително успешното First Edition

Позиционирано над SE моделите, то се отличава с уникален екстериор и интериор и се предлага както при модификация 90, така и при 110. Външно, XS Edition се идентифицира с отличителните 20-инчови алуминиеви джанти с покритие с ефект диамант, завършени в цвят Satin Grey. Предлага се с избор от четири цвята: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone и Santorini Black.

Вътре 12-посочните, отопляеми електрически седалки с памет на XS са завършени в зърнеста кожа Khaki, докато напречната греда в автомобила е с покритие в цвят Light Grey. Уникални метални лайсни на праговете допълват интериора.

Изчерпателната стандартна спецификация включва електронно въздушно окачване, адаптивна динамика и система Configurable Terrain Response. В допълнение, XS се възползва от матрични LED предни фарове с характерни дневни светлини и огледало за обратно виждане ClearSight. Има най-съвременната информационно-развлекателна система Pivi Pro с озвучителна система Meridian с 10 високоговорителя.

Нивото на оборудване XS се предлага с избор от мощни и ефективни двигатели, включително бензинов P400, P400e PHEV и дизелов D250 MHEV.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Land Rover (@landrover)