Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвид Култард страдал от булимия

Дейвид Култард страдал от булимия

104
0

В началото на кариерата си Дейвид Култард е страдал от булимия, призна самият пилот.###В началото на кариерата си Дейвид Култард е страдал от хранително разстройство, призна самият пилот. Шотландецът е развил булимия още докато е карал картинг.
„В младежките ми години бях приблизително толкова висок, колкото съм в момента, но тежах над 60 кг. Проблемът бе, че растейки на височина, започнах да ставам и по-тежък от някои от моите връстници. Спрях да ям мазни храни и преди да разбера какво се случва се бях разболял от булимия”, обясни Култард.
Пилотът на Ред Бул разкрива още подробности по случая в своята биография, споделяйки: „Тогава мислех, че единственият начин, по който мога да задържам теглото си бе като сам предизвиквам повръщане. Отначало бях много, много слаб. Бях станал кожа и кости, но се мерех всяка сутрин, обед и вечер. Ако вечерта бях качил дори само 500 грама започвах да плувам в басейна. Някои хора биха казали, че това е обсебващо поведение, но не можеш да достигнеш дадено ниво на успех без да се посветиш на заниманието си по някакъв начин”.