Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвидсън и Фисикела най-бързи в тренировките

Дейвидсън и Фисикела най-бързи в тренировките

47
0

Антъни Дейвидсън и Джанкарло Фисикела постигнаха най-добри времена съответно в първата и втората свободна тренировка на пистата Сузука за Гран при на Япония.
###
Антъни Дейвидсън регистрира най-бързото време в първата свободна тренировка на японската писта Сузука. Британецът бе първият, който излезе на мократа писта и приключи тренировката с време 1:45.349.
Сесията започна при силен дъжд, а впоследствие продължи на мокра писта като температурата на въздуха и на пистата бе 22 градуса.
Втори и трети в първата тренировка съответно се наредиха Нийл Яни от Торо Росо и Себастиан Фетел от BMW.
Пилотите на Ферари Михаел Шумахер и Фелипе Маса бяха единствените, които дори не излязоха на мократа писта в Япония. За разлика от тях конкурентите от Рено Фернандо Алонсо и Джанкарло Фисикела направиха по една загряваща обиколка.
Около средата на тренировката Михаел Амермюлер от Ред Бул измести от челното място Дейвидсън, но малко след това британецът успя да си върне лидерството.
15 минути преди края Монтани не можа да продължи тренировката си, защото загуби контрол над болида на завой 9 и отиде в чакъла.
Джанкарло Фисикела пък подобри времената на всички пилоти във втората част на тренировките, въпреки че притежателят на най-доброто време се сменя многократно. Сесията започна на влажна писта, но постепенно изсъхна, а темпратурата на въздуха се покачи на 25 градуса.
Италианецът се нареди пред преките си конкуренти от Ферари Фелипе Маса и Михаел Шумахер съответно на второ и трето място, а Алонсо остана четвърти.