Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвидсън: Мястото ми е във Формула 1

Дейвидсън: Мястото ми е във Формула 1

39
0

Антъни Дейвидсън е категоричен, че трябва да остане във Формула 1. На пилота му се наложи да преустанови активна работа на пистата, след като Супер Агури напусна шампионата по финансови причини.

Британецът обаче се завърна към кормилото, като участва в първия ден от тестовете в Барселона. Той замести тест пилота на Хонда Алекс Вурц, който от своя страна участва в 24-те часа на Льо Ман този уикенд.

„Определено е хубаво да караш отново” – каза Дейвидсън пред autosport.com след теста си. „След няколко месеца без каране гледането на състезанията е малко натъжаващо. Затова и е хубаво да се завърнеш и отново да подкараш болида.”

29-годишният пилот не е карал болид, откакто Супер Агури напуснаха, като той пояснява, че е малко трудно да се намери място на този етап от сезона. И все пак той е категоричен, че принадлежи на Формула 1.

„Това е малко лош момент за търсене на възможности, особено във Формула 1. Но именно тук искам да бъда сега и през следващите години.”

Въпреки трудния период в Супер Агури Дейвидсън не съжалява за прекараното време там и признава, че е научил много с японския екип на Агури Сузуки.