Начало Други Дейвидсън ще се състезава в 24-те часа на Спа

Дейвидсън ще се състезава в 24-те часа на Спа

55
0

Също както и Жак Вилньов, Антъни Дейвидсън ще се състезава в тазгодишното издание на 24-те часа на Спа от GT шампионата на ФИА. Дейвидсън ще участва с кола от клас GT1 – Нисан GT-R, заедно с Михаел Крум и бившия пилот от британските серии за туристически автомобили – Дарън Търнър.

Без пилотско място във Ф1 зад гърба си тази година, но вече като утвърден коментатор по Радио 5 на ВВС, Дейвидсън е особено доволен, че ще може да се състезава в Белгия.

„Това бе сделка, по която работех още от началото на годината. Очевидно, след забраната за тестове във Ф1 тази година, трябва да остана зад волана колкото се може повече и мисля, че е важно да продължа да карам през годината, тъй като това ще бъде един добър натрупан опит за мен.

Като пилот, да караш 24 часа, без да правиш никакви грешки е наистина, наистина тежко и това определено те държи нащрек. Аз и всички хора, с които работя са на мнение, че трябва да продължа да се състезавам.

Един ден ще съм наистина щастлив, ако стана световен шампион. Очевидно искам да остана във Ф1 колкото може повече и потенциалът на новите отбори, които ще дойдат, ми дава надежда, че ще мога да се завърна в стартовата решетка, но също така съм и реалист. Знам, че не ти е нужен само талант, за да се уредиш с място във Ф1, затова просто съм щастлив, че ще мога да се състезавам на високо ниво този сезон и че все още ме асоциират с отбора на Браун“, заяви Дейвидсън.