Начало Автомобили Dell навлизат в автомобилния свят

Dell навлизат в автомобилния свят

26
0

В момента може и американската автомобилна индустрия да се намира в известна криза, но това не означава, че това не е една добра област за инвестиране. И поне такова е мнението на Майкъл Дел, изпълнителният директор на компютърната компания Dell. Той заедно с президента на Sonic Automotive Джефри Рейчър планират да закупят няколко търговски представителства в страната, за да продават престижни и важни марки.

Според новата сделка с Рейчър двамата с Дел ще инвестират общо 500 милиона долара в съвместно начинание, съобщават от Automotive News. И двамата са убедени, че има сериозни възможности в този сегмент.

„Когато хората се паникьосват, че не знаят точно какво да правят, то вероятно от инвеститорска гледна точка това е моментът с най-големите възможности да се правят промени и да се правят добри неща” – обясни Дел по време на среща на Икономическия клуб в Детройт.

Дел дори намекна, че компютърните му технологии може постепенно да се пренесат в автомобилите. Това означава, че той вероятно вече е водил преговори с няколко автомобилни компании.