Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дело срещу Екълстоун в Ню Йорк бе прекратено

Дело срещу Екълстоун в Ню Йорк бе прекратено

56
0
Бърни Екълстоун,Герхард Грибковски

Делото срещу Бърни Екълстоун в Ню Йорк бе прекратено поради липса на доказателства. Инвестиционната компания Bluewaters Communications бе подала иск срещу него и още няколко ответници заради продажбата акциите на Формула 1 през 2005-2006 г. Фирмата твърди, че е имала по-добро предложение като цена в сравнение с това на CVC Кепитъл Партнърс, но офертата й е била неправомерно отхвърлена.

Искът на Bluewaters Communications бе за $650 млн. Офертата била направена с писмо до бившия банкер Герхард Грибковски, в което компанията посочила, че ще плати 10% над всяко реално предложение за акциите. Според Аутоуийк точно този документ липсва. От него няма и никакви копия. Това бе достатъчно за съдия Айлийн Бранстен да обяви, че всеки въпрос, възникнал във връзка с обсъжданата продажба трябва да се разглежда от английската правна система.

– Искът не се отнася за бизнес загуби на компания в Ню Йорк, а е за предположение, че английски гражданин е подкупил немски гражданин да убеди немска банка да продаде акциите си от компания от Джърси на английска компания, а не на друга фирма от Джърси – е цитирана да казва съдийката.

Изводите й обаче дават основание на Bluewaters да заведат дело във Великобритания, ако решат да продължат да преследват обезщетение.

Екълстоун бе сред обвиняемите по иск на Constantin Medien, разгледан в Лондон. Присъдата по него се очаква в най-скоро време. Друг процес срещу 83-годишния управляващ търговските права на Формула 1 ще започне в края на април в Германия. В Швейцария се провежда разследване на действията му все около същата продажба на акции на CVC от 2005-2006 г.