Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Близо сме до това да видим истинското лице на Макларън

Денис: Близо сме до това да видим истинското лице на Макларън

47
0

Босът на Макларън Груп Рон Денис смята, че тимът му във Формула 1 е близо до това да покаже истинската си скорост и потенциал. В последния кръг от шампионата в Унгария Фернандо Алонсо завърши 5-и, като още преди надпреварата Денис смяташе, че колата има потенциал за място в топ 10 на старта. Заради техническите проблеми на испанеца това не се случи, но в надпреварата той имаше добро темпо и се възползва от грешките на другите, финиширайки 5-и.

„В уикенда показахме в голяма степен нашето истинско темпо, заяви Рон. – Имахме проблем в квалификацията, който скри потенциала ни да бъдем между 8-о и 12-о място. В надпреварата скоростта ни беше добра. Изпреварихме много коли и имахме добър баланс. Работата, която сме свършили по колата и двигателя, ще започне да се вижда и в следващите състезания. Определено ще направим още една стъпка на Спа, а след това прогресивно ще се подобряваме.”

Денис призна също така, че основният проблем с шасито е температурата в гумите. Тя не е достатъчно висока и те не се загряват на нужното ниво.

„Просто нямаме необходимото ниво на цялостна скорост, за да генерираме топлината в гумите, обясни Денис. – Мисля, че веднъж като накараме гумите да работят както трябва, колата ще блесне. Това се случва понякога в състезанията. Имаме да извървим още дълъг път, но ще го направим.”