Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис има шансове за президент на ФИА

Денис има шансове за президент на ФИА

31
0

Ново име, за което се спекулира, че може да се кандидатира за президент на ФИА, е Рон Денис.

Вики Чандок, бивш президент на Федерацията на клубовете за моторни спортове в Индия и баща на пилота от GP2, Карун, също бе споменат за евентуален наследник на Макс Мозли.

Той каза пред индийско издание: „Определено е голяма привилегия да си видя името заедно с тези на Денис и (Жан) Тод. Но аз самият мисля, че не съм готов за това.“

Чандок е асоцииран с ФИА от дълго време, като в падока е известен и като близък на Бърни Еклестън.

Иначе като други потенциални кандидати за позицията на Мозли бяха споменати Ник Кроу (президент на Американската автомобилна асоциация) , както и Ари Ватанен (бивш шампион във WRC и настоящ европейски депутат).

Междувременно Денис отрече възможността да наследи Макс Мозли по-рано тази година – докато все още беше шеф на тима на Макларън.

„Всеки, който е в позицията да води една компания, трябва да живее, да спи и да диша с тази марка. Мисля, че за мен би било невъзможно да гледам еднакво на всички отбори – въпреки че се считам за изключително дисциплиниран“ – каза той тогава.

„Не мисля, че е възможно за някой, който е водил успешен тим. Затова и не мисля, че е подходящо за мен“ – завършва Денис.