Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Колата ни е много добра, пилотите са проблемът

Денис: Колата ни е много добра, пилотите са проблемът

31
0

Директорът на Макларън Груп и бивш тим-шеф на отбора на Водафон Макларън – Рон Денис, разкритикува пилотите Дженсън Бътън и Люис Хамилтън заради оплакванията им от МР4-25, особенo в квалификациите.

Двамата признаха, че с тези способности на колата им този уикенд, ще е много трудно да се преборят с момчетата на Ред Бул и Ферари.

„Намирам ситуацията за много вбесяваща, когато момчетата дойдат и кажат – „Иска ми се да бях на първа редица“ и създават впечатлението, че им даваме коли, които са по-малко способни да печелят състезания. Това просто е природата на пилотите“, смята Денис.

Сегашният тим-шеф на Макларън – Мартин Уитмарш, обаче е на друго мнение и не обръща толкова внимание на коментарите на предшественика си.

„Рон всъщност не участва в ръководенето на състезателния ни отбор, въпреки че разбира се е директор на компанията и акционер в нея.

Въпреки че бяхме окуражени от мненията и на двамата ни пилоти, както и от цялостния баланс на колата, темпото на лидерите този уикенд бе малко неочаквано за нас“, заяви Уитмарш преди квалификацията днес.