Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Магнусен заслужава кариера във Ф1

Денис: Магнусен заслужава кариера във Ф1

24
0

Босът на Макларън Груп Рон Денис заяви, че досегашният резервен пилот на Макалрън Кевин Магнусен заслужава да направи сериозна кариера във Формула 1. Датчанинът получи съобщение на рождения си ден (5 октомври) по електронната си поща, че няма да се разчита на него за следващия сезон и той е свободен да си търси нов отбор.

Кевин беше титуляр в Макларън през 2014 г., но за тази година загуби позицията си от новодошлия Фернандо Алонсо. За следващия сезон Магнусен се надяваше отново да получи титулярен кокпит, но след като екипът от Уокинг потвърди оставането на Бътън, стана ясно, че това ще е невъзможно.

„Очевидно нямаме място за него като състезател догодина, заяви Денис. – Но не трябва да съжаляваш когато си бил изместен от двама световни шампиони. Кевин винаги е вършил много професионална и впечатляваща работа за тима, откакто се присъедини към нашата програма за млади пилоти през 2010 г. През миналия сезон кара много добре до Бътън, който е изключително опитен и много бърз. Той е много талантлив и заслужава да направи кариера във Ф1.“

По информация на „Аутоспорт“ Магнусен е един от тримата варианти за второто място в Лотус. Там сигурен титуляр е Пастор Малдонадо, но след напускането на Грожан се търси нов състезател. Другите два варианта са Жан-Ерик Верн и Джолиън Палмър.