Начало Formula E News Денис не се определя като претендент за титлата във Формула Е

Денис не се определя като претендент за титлата във Формула Е

53
0
Джейк Денис
Джейк Денис, снимка Формула Е

Джейк Денис коментира шансовете за защита на титлата през сезон 2023-24 във Формула Е. Пилотът на Андрети вярва, че вече не е претендент за световния шампионат след проблемите в последните няколко старта.

Денис започна защитата на титлата си по убедителен начин. Британецът триумфира в първия старт на уличната писта в Дирия. После той финишира трети в надпреварата на новото трасе в Токио. В Мизано Денис записа две втори места и продължи да бъде един от претендентите за спечелването на световна титла

Пилотът на Андрети направи крачка назад в последния уикенд в Берлин. Той не финишира в първия старт, докато във втория остана пети. В Шанхай Денис завърши на пета позиция в съботната надпревара. После той остана 11-ти в неделната и си тръгна с 0 точки. Така Денис се смъкна до петото място във временното класиране и увеличи пасива си спрямо лидера Ник Касиди (Ягуар Рейсинг).

„Той [Касиди] е твърде напред. Със сигурност вече съм извън битката за шампионата“, каза Денис. „Просто искам да се опитам да подобря темпото ни за следващата година. Очевидно искам да печеля състезания тази година сега. Но в момента сме толкова бавни в квалификациите, а и не бях достатъчно бърз в неделното състезание. Така че трябва да оправим проблемите си за следващата година.“

„Малко съм разочарован, че шампионатът приключи за мен. Другите просто свършиха по-добра работа от нас. Ние не бяхме достатъчно бързи“, добави пилотът на Андрети.

Денис остана в по-задната част на класирането в последния старт в Шанхай. Същевременно неговият съотборник Норман Нато финишира втори и записа първи подиум за сезона.

„Просто бях бавен. Бях бавен от първата до 28-ата обиколка. Просто нямах никакво темпо. Дори в атакуващ режим продължавах да се връщам назад“, обясни Денис.

„Наистина се борех с автомобила. Имах презавиване като никой друг, което е пълна противоположност на първия старт. Трябва да разберем защо се случи така. Най-доброто, което щях да постигна, беше може би осмо място, дори и да бях бърз, така че просто го приемаме с лека ръка“, завърши Джейк Денис.

В момента Денис заема петото място във временното класиране с актив от 113 точки. Лидер е Касиди със 167. На второ място е Паскал Верлайн (Порше) с актив от 142. Трети и четвърти са Мич Еванс (Ягуар Рейсинг) със 132 и Оливър Роуланд (Нисан) със 131.