Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Не се плашим от никоя писта

Денис: Не се плашим от никоя писта

76
0

Шефът на тима на Макларън, Рон Денис, каза, че отборът му не се притеснява от никоя от предстоящите писти в календара. Това е доста завързан момент от шампионата, тъй като разликата между Люис Хамилтън и Фелипе Маса е само една точка.

Макларън обаче показаха много силно темпо в последните няколко състезания, така че Денис е уверен в шансовете на тима си.

„Очакваме я с нетърпение” – каза Денис за Гран при на Сингапур. „Не се страхуваме от никоя писта. Знаехме, че ще бъдем силни на Монца, тъй като тестът мина добре. Пред нас обаче все още предстои доста работа. И ние наистина ще работим здраво, за да спечелим шампионата.”

„В момента сме в битката и за двете титли. В Италия загубихме една точка при пилотите, но пък напреднахме при конструкторите. Не знаем какво ще стане в Париж (на изслушването пред Апелативния съд), но ако имахме онези точки, то сега щяхме да водим при конструкторите. Остава да видим как ще се развият нещата.”

Денис също така мисли, че Ферари са били „смели” със смяната на двигателя на Фелипе Маса за Италия, което означава, че всяка следваща смяна ще резултира в наказание с 10 места.

„Бяхме изненадани, че Маса се възползва от бонуса си за двигателя” – казва Денис. „Една повреда на двигателя и те ще бъдат доста сериозно наказани. А остават само четири състезания. Това е доста смело решение.”