Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Нямам нищо против двойна победа на Ферари

Денис: Нямам нищо против двойна победа на Ферари

52
0

Шефът на Макларън, Рон Денис, каза, че не вижда проблеми в това Ферари да спечелят двойна победа в Бразилия, стига Люис Хамилтън да си гарантира титлата при пилотите.

Британският пилот на Макларън спечели Гран при на Китай в неделя, като увеличи преднината си пред Фелипе Маса на седем точки. Тази разлика означава, че за Хамилтън ще бъде напълно достатъчно да завърши на пето място, за да си гарантира титлата.

Денис, чийто тим е на 11 точки зад Ферари при конструкторите, каза, че Макларън ще се постараят да не се намесват в нищо и ще гледат състезанието да бъде максимално скучно.

„Нямаме нищо против Маса да стане първи, а Кими – втори” – каза Денис пред журналистите. „Това наистина не ни притеснява. Не мисля, че те ще имат предимство по отношение на представянето, но и да е така, това не ни притеснява.”

„Ясно е, че няма нужда Люис да се бори за победата, за да спечели шампионата. Ще гледаме да бъдем максимално бързи в тренировките и квалификацията, за да видим в каква форма сме.”

„Просто трябва да останем дисциплинирани. Все пак сме в по-добра позиция от нашите конкуренти, тъй като имаме седем точки повече. Изходът зависи от това къде са конкурентите ни, като ние отиваме с нагласата, че можем да завършим трети, четвърти или пети.”

„Целта ни ще бъде да завършим в надпреварата и да направим всичко възможно, за да си тръгнем с титлата. Най-важното ще бъде да не се намесваме в никакви конфликтни ситуации.”