Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Ограничаването на тестовете не намалява разходите

Денис: Ограничаването на тестовете не намалява разходите

35
0
Рон Денис

Босът на Макларън Груп Рон Денис смята, че правилата за ограничаване на провеждането на тестовете трябва да бъдат преосмислени и променени, защото реално те почти не намаляват разходите, а пречат на прогреса на отборите. От това страда пряко екипът от Уокинг, който не може да оправи проблемите си с новия партньор Хонда почти цял сезон.

Японските задвижващи системи не са достатъчно мощни, а освен това не са и издръжливи. Според Денис ограничаването на изпитанията на пистата водят след себе си нарастване на дино тестовете и повече използване на CFD, което реално не води до почти никакво снижаване на харчовете на отборите.

Запитан от motorsport.com в каква степен правилата задържат развитието на Макларън и Хонда, Денис отговори:

„Лично аз съм разочарован от регулациите, защото всичко, което виртуално е направено да намалява разходите, всъщност ги увеличава. Цената на това нещо да се направи да издържа повече е безкрайни изчисления на дино тестовете и изпитателните клетки. Аз искам да правим тестове (на пистата). Бих искал да имаме свобода при въздушните тунели и CFD. В момента правилата са изключително ограничаващи в тази област.“