Начало Formula E News Денис преподписа с Андрети Аутоспорт

Денис преподписа с Андрети Аутоспорт

224
0
Джейк Денис, Формула Е
Джейк Денис, снимка Формула Е

Джейкс Денис преподписа с Андрети Аутоспорт. Британецът поднови настоящото си споразумение с подразделението на американския отбор във Формула Е и запазва мястото си за сезон 2022-23 и по-нататък.

Денис дебютира във Формула Е през сезон 2020-21 с тима на БМВ Андрети. 27-годишният състезател записа две победи и завърши на трета позиция в крайното класиране. Британецът остана в отбора на Андрети след оттеглянето на БМВ миналата година. Макар че разполагаше с по-бавен автомобил, той спечели първия старт в Лондон и грабна още три подиума. В крайна сметка Денис завърши шести в генералното класиране с актив от 126 точки.

Съвсем очаквано британецът поднови договора си с Андрети Аутоспорт за поне две години. Денис отново ще бъде в ролята на лидер в началото на новата ера във Формула Е. Американският екип прекрати взаимоотношенията си с БМВ и от догодина ще използва двигатели на Порше.

„Започнах пътешествието си във Формула Е с Андрети и съм развълнуван да продължа да работя с отбора, който продължи да подкрепя кариерата ми в тези серии“, сподели Денис.

„През сезон номер 9 започва новата ера Gen3. Това е вълнуващ момент за всички отбори. Другата промяна е новата задвижваща система, доставяна от Порше.“

„Изключително съм мотивиран  за следващата година. Вярвам, че отдадеността, екипната работа и инвестициите, които видях през последните две години в тима ще ни помогне да се борим за победи и титли в бъдеще“, добави британецът.

„Запазването на Джейк Денис като част от подразделението ни във Формула Е е чудесна стъпка за успеха ни като отбор в сезон 9. През последните две години той беше успешен пилот и лидер в нашия екип Очакваме това да продължи и по-нататък. Тази стъпка е продължение на изграждането на Андрети Аутоспорт към последователност, която ще ни позволи да постигнем основната си мисия- да се борим за победи и подиуми във всеки един старт“, каза главният изпълнителен директор и председател на отбора Майкъл Андрети.

„Джейк е страхотен състезател и го доказа през двата сезона, в които кара за Avalanche Andretti FE. Неговата решителност, талант и харизма на пистата и извън нея ни дават голяма увереност. Знаем, че той ще играе важна роля в това да продължим да се състезаваме и да постигаме успехи в челото на световния шампионат на ФИА за Формула Е“, заяви директорът на тима на Андрети във Формула Е Роджър Грифитс.

Все още не се знае кой ще бъде съотборник на Денис в началото на новата ера във Формула Е. Има вероятност екипът от Индианаполис да продължи да разчита на Оливър Аскю. Американецът бе най-бързият сред новобранците през сезон 2021-22 в електрическия шампионат.