Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис смята, че Фетел е нямал гориво в Бахрейн

Денис смята, че Фетел е нямал гориво в Бахрейн

39
0

Рон Денис е поставил под въпрос твърдението на Ред Бул, че проблемът на Себастиан Фетел се е дължал на дефект при свещите.

Младият немски пилот убедително водеше в Гран при на Бахрейн, след което внезапно започна да губи темпо. Първоначално се предполагаше, че е имало проблем със системата за отработени газове, но в последствие Ред Бул съобщиха за дефект при свещите.

„Времената в обиколка паднаха толкова внезапно, че някои биха си помислили, че електронната система за управление на двигателя е превключила на консервативен режим за пестене на гориво“ – коментира обаче Денис пред кьолнския вестник „Експрес“.

Теорията на бившия шеф на тима на Макларън донякъде обяснява и защо към края на надпреварата Фетел успяваше да реагира на конкурентните време на доближаващия го отзад Нико Розберг и не му позволи да бъде изпреварен.

Проблемът при Ред Бул може и да е дизайнът“ – казва Денис по адрес на работата на Ейдрин Нюи, с когото преди е работил в Макларън. „Може би резервоарът е прекалено малко или консумацията на гориво е по-висока от очакваното.“