Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис смята Фетел за прекалено буен

Денис смята Фетел за прекалено буен

39
0

Според Рон Денис Себастиан Фетел трябва добре да помисли върху поведението си, ако не успее да спечели титлата тази година.

Бившият тим-шеф на Макларън и настоящ директор на Макларън Аутомотив бе гост в бокса на тима този уикенд и отпразнува заедно с всички останали победата на Люис Хамилтън на Спа, но естествено бе разочарован заради отпадането на Дженсън Бътън, което стана именно по вина на Фетел.

„Мисля, че е лесно да се каже, че това е просто състезателен инцидент. Това е най-лесният отговор.

Изглежда, че Себастиан е просто прекалено буен. Вижте инцидента със собствения му съотборник, както и инцидентите, които са го изваждали от състезания. Хубаво е да натискаш, хубаво е да си конкурентен, но има толкова много исторически правила в моторните спортове, а това, което подхожда най-добре на него е: „Ако искаш да финишираш първи, първо трябва да финишираш“.

Трябва да бъде ясно, че ако той не успее да спечели титлата, независимо по какви обстоятелства и след това започне да мисли защо това се е случило, първо трябва да погледне към собствените си действия.

Едно е да извадиш себе си от състезанието, но е съвсем друго да извадиш и съотборника си или пък пилот на друг отбор. Това бе инцидент, който можеше да се избегне напълно и той извади късмет, че се отърва само с минаване през бокса“, заяви Денис пред журналистите на Спа вчера.