Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Тейлър живееше и дишаше за Макларън

Денис: Тейлър живееше и дишаше за Макларън

39
0

Босът на Макларън Груп Рон Денис изрази своята тъга от новината за смъртта на един от основателите на Макларън – Тейлър Александър. Американецът почина снощи на 75-годишна възраст, като бе един от помощниците на създателя Брус Макларън още от 1963 г.

„Тейлър беше един от първите стълбове на нашата компания, работейки здраво до Брус още от най-ранните дни, заяви Денис, който ръководи Макларън от 1981 г. – Брус не можеше да иска да има по-здрави рамене до себе си, които да му помогнат да изгради репутацията на тима.”

„Неговият практически опит, съчетан с енергично и оптимистично отношение към нещата и със заразителното му чувство за хумор, го правеха много успешен и изключително популярен човек. Независимо дали ставаше въпрос за наблюдение как върви изграждането на колата в работилницата на тима, за победните ни екипи в Can Am и Индианаполис 500, или за работа с едни от най-великите пилоти и инженери във Ф1. Просто той живееше и дишаше за Макларън.”

Денис също така отбеляза ролята на Тейлър за последната титла на Макларън при пилотите с Люис Хамилтън през 2008 г. Тогава Александър е присъствал на всички състезания и е имал важен принос за успеха на екипа от Уокинг.