Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис участва в благотворителна инициатива

Денис участва в благотворителна инициатива

37
0

Фабриката на Макларън в Уокинг ще бъде арена на много интересно благотворително събитие – в езерото там ще се проведе състезание по риболов.

Шефът на тима Рон Денис отправи предизвикателство към събиращия дарения за раково болни Лиъм Феърхърст. Той трябва да хване възможно най-много риби в езерото при Технологичния център на Макларън.

За всяка една хваната риба Денис ще дава 50 паунда за благотворителното дружество на Лиъм.

Момчето който също се бори с рака, получи уникалното предложение, когато се срещна с Денис във фабриката през юли. 13-годишният събира пари за дружеството CLIC Sargent в памет на своя приятел,Джак Уилкинсън, който е починал от рак. Лиъм вече има събрани 250 000 паунда.

По повод на събитието Денис казва: „Лиъм има един час да хване, колкото може риби. Той обаче има право само на въдица, като ще броя всяка риба точно преди да бъде върната в езерото. Ще му позволя да си доведе експерт по риболова и съм обещал по 50 паунда за всяка една риба.”

Лиъм търси още спонсори, като повече подробности могат да бъдат видени на:
www.justgiving.com/mclarenliamfairhurstfishingchallenge

„Ако хората ми дадат дори и една лира, това ще помогне” – казва Лиъм. „CLIC Sargent помагаше на семейството ми по време на лечението ми. Искам да им се отблагодаря, така че да могат да помагат на други семейства като моето.”