Начало Картинг Дешков, Арсов, Целепис и Нтормпас с победи в 5-ия кръг на Серес

Дешков, Арсов, Целепис и Нтормпас с победи в 5-ия кръг на Серес

206
0
Алекс Дешков
Алекс Дешков

Алекс Дешков, Данислав Арсов, Парис Целепис и Йоанис Нтормпас триумфираха в своите категории 5-ия кръг от Националните картинг серии, който се поведе на Серес. Състезанията бяха доста интересни и драматични, като в някои класове наблюдавахме страхотни балкански битки между пилоти от България, Гърция и Македония.

В клас Mini BG доминира Алекс Дешков с механик Станислав Каваримов, който спечели убедително и двата състезателни манша днес. И в двата на второ и трето място се класираха пилоти от Македония – Стефан Стефановски и Христо Ковачи. Стефановски успя за малко да излезе пред Дешков във втория манш, но с отлично изпреварване от вътрешната страна на първия завой Алекс си върна лидерството. 4-и в тях и в общото класиране е друг български пилот – Пресиан Стоянов.

В клас Mini надпреварите бяха особено интересни. В първата водеше Христо Младенов, но при опит за изпреварване бе ударен от Данислав Арсов от екипа на GO GRILL. Последният финишира първи, но получи наказание от 10 сек. Това го прати 3-и. Младенов в резултат от инцидента се завъртя и завърши 5-и. Първите 2 места заеха Васил Апостоловски и Юлиян Димитров.

Във втория Арсов и Младенов направиха страхотен рейд и изпревариха всички, заемайки първите 2 места. Така пилотът от Велико Търново стана победител и за кръга. Трети завърши Юлиян Димитров, с което зае 3-ата позиция в общото класиране, зад Апостоловски.

В обединената група Rotax Junior/Senior/No Gear Open много силно каране в първия манш направи Мартин Беков.

След старт от 3-а позиция той завърши 2-и, като пред него се нареди само потеглилият първи на грида Парис Целепис. Във вторият нашият пилот опита атака срещу гръцки съперник (Мавроматидис) от външната страна на първия завой след старта, но бе ударен от него. След това той отново удари Беков, заради което заслужено бе дисквалифициран. Нащият пилот съответно остана едва 8-и.

Целепис спечели и втори манш и стана първи в групата и за клас Sanior. По-добре в този манш караха другите двама наши представители Радослав Кобуров и Люсиян Савов. Те завършиха 4-и и 5-и. Беков и Савов са 2-и и 3-и в класирането за кръга в клас Junior.

В KZ малко не достигна на Любомир Гърков да спечели крайната победа.

В първия манш той стартира 5-и, а още при потеглянето изпревари един от съперниците си. След това мина пред още двама и се озова зад лидера Саплингидис. До края обаче не успя да го изпревари, въпреки че бе по-бърз. Трети завърши Йоанис Нтормпас. Другият наш представител в класа Красимир Лазаров остана последен.

Във втория манш Гърков потегли 2-и. Той запази позицията си след старта, след което гумите му заработиха оптимално и той настигна и притисна Саплингидис. След още 2 обиколки го и изпревари. В последния тур обаче гръцкият пилот опита рискована и недобре преценена атака, след което удари Любо отзад. Саплингидис не завърши, а Гърков все пак успя да рестартира машината си и финишира 2-и. Така той зае 2-ата позиция и в крайното класиране, само на 1 т. зад Нтормпас. Лазаров финишира 3-и в този манш.

Всички резултати от днешните състезания можете да видите долу: