Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Деветото място не е особена драма за Райконен

Деветото място не е особена драма за Райконен

41
0
2013,Кими Райконен,Лотус,Япония

Кими Райконен отново направи слабо представяне в квалификацията. Докато Ромен Грожан успя да спечели четвърта позиция, то Райконен се класира едва девети в тренировката за място. Въпреки това финландецът поема изцяло вината за своето класиране, но не смята, че то е толкова драматично. Финландецът традиционно бе пределно лаконичен, но за сметка на това думата взе шеф инженерът Ален Перман.

„Като цяло квалификацията протече по план“, обясни Перман. „И двамата ни пилоти са в топ 10. Ромен показа отново добра форма в квалификацията и за малко не взе третото местя. А това че Кими ще стартира девети не е толкова лошо.

Знаем, че той е способен да се провре доста напред в състезанията. В петъчния ден имахме проблеми с твърдите гуми, но през нощта постигнахме забележителен напредък.“

„Колата е значително по-добра от предишните състезания, въпреки че не успях да спечеля по-предна позиция“, заяви Райконен. „Направих грешка в бързата си обиколка, която ми струваше време. Тук разликите са малки и затова 0,1 сек може да промени рязко позицията.

Надявам се в състезанието нещата да протекат значително по-добре. Стартовата ми позиция не е толкова драматична.“

„Колата е значително подобрена, особено с твърдите гуми“, обясни Грожан. „В петък имахме проблеми с тях, но сега в първата част на квалификацията бяхме най-бързи.

Екипът е работил усилено през нощта. През този уикенд отбелязахме сериозен напредък. Знаехме, че разликата между нас и Хамилтън ще е минимална. Смятам, че свършихме добра работа, спечелвайки четвъртото място. Състезанието ще е интересно и се чувствам добре подготвен за него.“