Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Граси: Надявам се да заслужа мястото в Хонда

Ди Граси: Надявам се да заслужа мястото в Хонда

29
0

Лукас ди Граси се надява, че може да направи достатъчно, за да убеди тима на Хонда, че заслужава титулярното място при тях.

Бразилецът тества за японците в понеделник заедно със сънародника си, Бруно Сена. В момента и двамата пилоти са разглеждани от Хонда за евентуални заместници на Рубенс Барикело.

Ди Граси, който завърши на трето място в тазгодишния шампионат GP2, ще кара и в сряда, като се надява, че представянето му ще му осигури мястото при японците.

„Горд съм, че има толкова много бразилци, чакащи за място” – каза тест пилотът на Рено. „Това означава, че наистина сме добри. Не твърдя обаче, че това е заради националността.”

„Просто аз и Бруно свършихме добра работа в GP2 и затова Хонда ни избра да тестваме за тях. Надявам се да получа титулярното място и да имам един успешен сезон.”

Бразилецът призна обаче, че все още е рано да се говори за шансовете му да получи мястото.

„Много е трудно да се каже нещо конкретно. Зависи как ще преминат нещата утре (бел. ред. днес) и как – в сряда. Тогава ще видим.”

След 48 обиколки бразилецът бе дал най-слабото време за понеделник, но въпреки това той бе доволен от работата си.

„Пистата беше доста прашна, а и колата бе нещо ново за мен” – казва ди Граси. „Дотук добре. Имах една ползотворна сутрин, така че очаквам с нетърпение утре (днес), когато ще имам един традиционен тестов ден.”