Начало Formula E News Ди Граси остава във Формула Е с отбора на Abt

Ди Граси остава във Формула Е с отбора на Abt

180
0
Лукас ди Граси
Лукас ди Граси, снимка Team Abt

Лукас ди Граси остава част от Формула Е. Бразилецът подписа с Team Abt. Това е втори престой за Ди Граси в германския отбор. Съотборник на опитния състезател е Нико Мюлер.

Ди Граси е най-опитният пилот във Формула Е. Бразилецът участва в развитието на първата генерация болиди в електрическия шампионат. Той е и един от малцината пилоти, които са част от Формула Е още от сезон 2014-15

Ди Граси караше за отбора на Abt в продължение на седем сезона. Тогава германският екип работеше заедно с Ауди. 39-годишният състезател стана шампион през сезон 2016-17. Освен това той стана два пъти вицешампион и два път завърши на трета позиция в крайното класиране.

Ди Граси има 13 победи във Формула Е, като 12 от тях са заедно с отбора на Abt. Бразилецът напусна германския тим след оттеглянето на Ауди в края на 2021 г. После той прекара една кампания във Вентури, където спечели едно състезание и още 3 подиума.

Миналия сезон Ди Граси бе част от Махиндра Рейсинг. Опитният бразилец финишира трети в Мексико Сити. След това той изпитваше огромни затруднения с индийския отбор. В крайна сметка той записа още две класирания в топ 10 и финишира 15-ти в крайното класиране.

По-рано този месец бившият пилот от F1 напусна отбора на Махиндра Рейсинг и бе заменен от Едоардо Мортара. Бъдещето на бразилеца във Формула Е изглеждаше под сериозна въпросителна. Вчера обаче бе обявено, че той се завръща в Team Abt, където ще си партнира с Нико Мюлер.

„Чувствам се страхотно да се върна при Abt. Не само спечелих две титли с този отбор, но имам и безкрайни спомени с всички хора, които работят там с толкова много страст“, сподели Ди Граси.

„Не мога да не се радвам, че се завръщам след две години и наистина очаквам с нетърпение да работим заедно. Заедно ще дадем всичко от себе си, за да върнем стъпка по стъпка резултатите, които целият отбор заслужава“, добави пилотът на Team Abt.

Същевременно Томас Биермайер вярва, че наличието на човек с опит като Ди Граси ще изтласка отбора по-нагоре в решетката, след като Team Abt завърши на последно място в класирането на отборите при завръщането си във Формула Е

„Знаем за голямото предизвикателство да се бориш с международната конкуренция като малък клиентски екип.  Ето защо опитът, техническото ноу-хау и пълната страст към съвместния проект имат още по-голямо значение за нас – с Лукас имаме идеалния човек на борда за бъдещето“, каза главният изпълнителен директор на германския отбор.