Начало Formula E News Ди Граси изпревари с 0.001 сек Лопес и е на полпозишън в...

Ди Граси изпревари с 0.001 сек Лопес и е на полпозишън в Берлин

77
0

Лукас ди Граси от екипа на Abt Audi Sport бе най-бърз в квалификацията за еПри на Берлин от Формула Е и ще стартира първи в състезанието по-късно днес. Бразилецът изпревари само с 0.001 сек. Хосе Мария Лопес от Virgin Racing.

Ди Граси първи трябваше да направи своя опит в решителната част от сесията, наречена Суперпол. Той постигна 1:08.312 мин. Веднага след него излезе Лопес и бе с едва една хилядна по-бавен.

Феликс Розенквист от Mahindra Racing, който постигна най-добро време в груповата фаза, направи своя опит 3-и поред и бе на път да подобри постижението на Ди Граси, след като бе най-бърз в първи и втори сектор.

Той обаче удари бордюра на обратния завой 9 и загуби скорост, след което малко пързаляне в 10-и го прати 3-и в решетката, на 0.083 сек от водача. Грешките със сигурност му костваха повече от 1 десета.

Четвърти и пети останаха Ник Хайдфелд от Mahindra и Сам Бърд от Virgin racing. Лидерът в шампионата Себастиан Буеми се класира едва 14-и. Той бе доста бавен в своята квалификационна група и остана далеч от пилотите в топ 5, които се класираха за Суперпола.