Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Далеч по-лесно е развиването на един добър от началото автомобил

Ди Монтедземоло: Далеч по-лесно е развиването на един добър от началото автомобил

28
0
Лука ди Монтедземоло

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло заяви, че е удовлетворен от резултата на отбора във Формула 1 от първия старт за сезон 2013 г. Той определи болида F138 като надежден – La Speranzosa.

La Speranzosa се справи по начина, по който се надявахме, че ще го стори – заяви маркизът пред официалния уебсайт на екипа. – Направихме добро състезание – особено срещу Ред Бул и [Себастиан] Фетел, когото считам за най-силния ни съперник. Целта ни бе да стигнем подиума и направихме точно това. Записахме определено положителен старт на сезона, което е чудесно за отбора от психологическа гледна точка – за механиците, инженерите и пилотите. Беше наистина важно да стартираме така, тъй като не ни се бе случвало през последните две години.

Представянето на автомобила е, разбира се, най-важното нещо в цялата ситуация, но Ди Монтедземоло отбеляза също така направените от състезателите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса стартове, спиранията в бокса и стратегията.

Има какво да развием по автомобила ни. Наясно сме, че не разполагаме с най-бързата кола, но пък този път тя е с доста силни характеристики. А развиването на един добър от началото автомобил е далеч по-лесно. Доволен съм от представянето на Маса – той бе много бърз в квалификацията и изпълни брилянтно състезание. Алонсо също се справи чудесно. Той изглеждаше мотивиран и щастлив, когато получи първите отговори в тестовете и сега ги потвърди на писта. Важно е да останем здраво стъпили на земята, защото ни предстои много работа – каза още президентът.