Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло, Екълстоун и Тод на среща в Маранело

Ди Монтедземоло, Екълстоун и Тод на среща в Маранело

41
0
Бърни Екълстоун,Жан Тод

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло, управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун и президентът на ФИА Жан Тод са се срещнали днес в централата на Скудерията в Маранело. Новината бе съобщена от пресофиса на Ферари, откъдето добавиха, че утре очакват маркиза на Монца за квалификацията за Гран при на Италия.

Срещата е преминала в приятелски и продуктивен дух, като дискусиите са обхванали теми относно настоящето и бъдещето на Формула. Била е обсъдена важността на това администриращата спорта организация, носителят на търговските права и отборите да бъдат част от взимането на решения в съответствие с ролите си в F1.

Днес на Монца липсваше и шефът на Ферари в Гран при Стефано Доменикали, който не се появи в падока и в четвъртък.

Значението на срещата може да е много интересно с оглед на факта, че само ФИА и Мерцедес все още не са съгласни с условията на Екълстоун за новия договор Конкорд. От федерацията искат по-голям процент от доходите на Формула 1, за да издържат дейностите си, свързани със спорта. Това може да доведе до увеличаване на таксите на отборите, тъй като Бърни е склонен да даде само част от средствата и е предложил на Тод да търси остатъка от тимовете (подробности – в новия брой на списание ClubS1).

Мерцедес пък претендират за бонуси въз основа на историята си в F1, която Екълстоун не признава, тъй като е отпреди десетилетия. Около отбора в момента е особено напрегнато и заради слуховете за привличане на Люис Хамилтън за догодина. Изключително достоверни източници от тима заявиха, че англичанинът вече е парафирал договора си.