Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: F138 изпълни очакванията ни

Ди Монтедземоло: F138 изпълни очакванията ни

35
0
Лука ди Монтедземоло

В сравнение със ситуацията преди една година, сега в отбора на Ферари цари оптимизъм. Въпреки че F138 не остави впечатление на предсезонните тестове в Барселона и Херес да е най-силната кола, пилотите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса останаха са убедени, че разполагат с чудесна база за развитие. Подобно изглежда е мнението и на президента на Ферари, Лука ди Монтедземоло.

„Нашата нова кола изпълни всички очаквания“, заяви италианецът на пресконференция в Женева при представянето на своя щанд. „През изминалите две години бе различно. Разбира се ние не сме единствени в това състезание, но тестовете преминаха така, както ние очаквахме.“

Фелипе Маса постигна най-добро време на първите тестове на Херес, а в последните това на Фернандо Алонсо бе победено в последния ден единствено от Нико Розберг. По отношение на направените километри пък Ферари F138 отстъпи само на Заубер С32 и Мерцедес W04. Според техническия директор на Скудерията, Пат Фрай, развитието на колата върви по план и това според него е „чудесен знак“ за предстоящия сезон.