Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло и Хорнер отричат, че Фетел ще ходи във Ферари

Ди Монтедземоло и Хорнер отричат, че Фетел ще ходи във Ферари

37
0
Лука ди Монтедземоло,питуол,Ферари

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло и шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер отрекоха информацията на ВВС за това, че Себастиан Фетел има предварителен договор да отиде в Скудерията за сезон 2014 г.

Италианецът бе особено красноречив и пределно откровен, въпреки че наскоро заяви, че точно Фетел би искал да види някой ден в червен овърол.

Винаги съм казвал, че не искам два петела в кокошарника – заяви маркизът пред италианско радио. – Подобна ситуация не ми допада, а и се създава нестабилност в екипа. Предпочитам състезатели, които карат за отбора, а не за себе си. Не желая проблеми и съперничества – такива нямаше с [Михаел] Шумахер и [Еди] Ървайн, Шумахер и [Рубенс] Барикело, между [Фернандо] Алонсо и [Фелипе] Маса или Шуми и Маса, или Маса и [Кими] Райконен. Що се отнася до [Ейдриан] Нюи, то мога да кажа, че той е много добър в работата си, но ние успяхме да спечелим осем конструкторски титли през последните 13 години и без него: имам огромна вяра в инженерите ни – коментира Ди Монтедземоло и слуховете за преминаване на англичанина в Маранело.

Президентът каза също така, че е много доволен да види Маса отново във форма:

– Утре ще се видя с него в Маранело, ще имаме възможност да поговорим за бъдещето му и след това ще взема решение.

В същото време Хорнер е повече от категоричен, че Фетел никъде няма да ходи.

Без никакво съмнение Себастиан Фетел ще е част от отбора на Ред Бул Рейсинг през 2014 г. – отсече англичанинът в отговор на възобновените приказки за евентуално преминаване на двукратния шампион в Скудерията.

В същото време обаче съветникът на Ред Бул Хелмут Марко разкри, че Фетел има в договора си клауза, позволяваща му да напусне, ако представянето на тима не е достатъчно добро.

За 2013 г. всичко е уредено, но за 2014-та има точки, свързани с представянето – и неговото, и на отбора. Зависи от класирането в шампионата догодина. Ако е по-назад в подреждането, Фетел може да си тръгне – обясни Марко пред Билд.