Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло изпратил писмо на Екълстоун с молба за среща относно бъдещето...

Ди Монтедземоло изпратил писмо на Екълстоун с молба за среща относно бъдещето на F1

31
0
Бърни Екълстоун, Лука ди Монтедземоло
Бърни Екълстоун и Лука ди Монтедземоло, снимка Ферари

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло е писал на управляващия търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун с молба за нова среща за дискусия бъдещето на спорта.

Писмото е изпратено и до председателя на CVC Доналд Маккензи. Ди Монтедземоло изразява в него тревогата си, че F1 пренебрегва феновете и спонсорите и трябва да реагира на спадащия интерес.

Според Ди Монтедземоло не се обръща внимание на доста аспекти от спорта. В писмото си той посочва, че се страхува, че Гран при не успява да привлече ново поколение, по-млади фенове и не поддържа интересите на спонсорите. Той иска среща, на която да бъде одобрен път за възстановяване.

Президентът на Ферари предлага Екълстоун да събере основните акционери, представители на отборите, медиите, телевизионните компании и организаторите на състезания. След това според него трябва да се проведе открита среща, на която да се установи какво не е наред и как да се поправи. Ди Монтедземоло смята, че трябва да бъдат поканени и представители на социални платформи и компании като Google и Apple. Той предлага срещата да се проведе във фабриката на Ферари в Маранело през седмицата преди Гран при на Италия през септември.

Лука ди Монтедземоло критикува от началото на сезона последните промени във Формула 1 и новите правила. Той нерядко е намеквал, че Ферари може да напусне Формула 1, ако екипът се чувства неудовлетворен от спорта. На въпрос дали тимът обмисля подобно нещо шефът на комуникациите в Скудерията Ренато Бициани отговори:

Всъщност точно обратното. Льо Ман е атрактивна платформа, която продължаваме да наблюдаваме. Формула 1 обаче е животът на Ферари повече от половин век и понастоящем сме фокусирани върху връщане към победна форма.