Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Маса има огромен шанс да спечели състезанието

Ди Монтедземоло: Маса има огромен шанс да спечели състезанието

38
0
Лука ди Монтедземоло

Президентът на Ферари Лука Кордеро ди Монтедземоло заяви, че Фелипе Маса има отличен шанс да спечели Гран при на Италия утре и да демонстрира както днес, че Ферари има двама отлични пилоти. Според него Скудерията е с по-добро темпо състезателно темпо и това е сериозна възможност за бразилеца и тима.

Маркизът не скри разочарованието си от случилото се с Фернандо Алонсо и каза, че за първи път в цялата си кариера във Формула 1 полпозишъна на Монца е щял да бъде спечелен толкова леко, а той е в Гран при от 1973 г.

– Алонсо беше наистина изключително бърз. Имахме явно предимство и щеше да спечели с половин секунда – обясни президентът, който все пак се надява на по-хубав завършек утре вечер с отличната скорост на Фелипе и Фернандо.

Той специално подчерта изоставането на Фетел с 1 секунда, което нямало как да се заличи утре в състезанието и това е още един отличен шанс за неговите пилоти.

Естествено Ди Монтедземоло говори отново доста за промените в спорта, за срещата в Маранело онзи ден и перспективите пред всички.

Той пак заяви, че Ферари открива смисъл в участието си само, ако то е свързано с развитието на автомобилите, а не е състезание с електрически играчки или виртуална надпревара.

Маркизът обясни, че в спорта има три основни страни, които трябва заедно да обсъждат и развиват Формула 1, за да бъде тя по-атрактивна, интересна и не на последно място по-евтина в тежката криза, в която живеем.

Президентът описа някои от своите идеи, споделени и с Бърни Екълстоун и Жан Тод, а именно състезанията да станат по-кратки, защото, както каза той, на младите хора им омръзва да гледат надпревари от по час и половина. Времето на стартовете също трябва да се промени, защото през лятото по обяд не е най-добрият начин да събираш публика.

Ди Монтедземоло говори отново и за огромните разходи във Формула 1, като каза, че всички заедно трябва да мислят да поевтинят спорта и настоя, че всеки трябва да се развива със средствата, с които разполага. В случая на Ферари – да се правят тестове, с които да могат да се изпитат и обучат и млади пилоти.

За него е безумие продължаващото развитие в аеродинамиката – 24-часовата работа в тунела, за да се изгради малко крилце с минимално значение в самите състезания и никакво за зрителите пред телевизионните приемници, както и за него като производител на автомобили, в които не може да го приложи.