Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Михаел е важна част от моя живот

Ди Монтедземоло: Михаел е важна част от моя живот

31
0
Лука ди Монтедземоло

Повече от два месеца след тежкия инцидент във френските Алпи, Михаел Шумахер продължава да е в кома. Съдбата му продължава да е неясна и милиони фенове и приятели на пилота продължават да се молят за живота му. Сред тях е и Лука ди Монтедземоло, който изказа своето притеснение на международният автосалон в Женева.

„Михаел бе и е много важна част от моя живот“, обясни президентът на Ферари. „От 1996 г. в нашия живот се случиха толкова много неща. В най-трудните моменти Михаел винаги бе много близо до отбора. Случилото се с него е огромен шок за мен. След всичко, което сме преживели заедно, изпитвахме голяма взаимна симпатия. Сега той се нуждае от максимална подкрепа.“

Посланията на страницата на Ферари изразяващи тази подкрепа всеки ден не спират и до днес. Джанкарло Фисикела бе човекът написал днешното послание.

„Форца, Михаел! Няма никога да забравя, как спря на Хокенхайм и ме качи на кутиите на радиаторите на твоето Ферари, след като бях получил повреда. Ще се радвам отново да имаме възможност да поритаме някой ден.“

В края на януари започнаха опитите пилотът да бъде изваден от изкуствената кома, в която бе вкаран след инцидента на 29 декември 2013 г. заради тежкото си състояние. Неговият мениджър Сабине Кем повтори няколкократно, че тази фаза може да продължи дълго.