Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло не харесва новото оцветяване на Ферари

Ди Монтедземоло не харесва новото оцветяване на Ферари

1577
0
Ферари 2019

Бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло заяви, че не харесва новото оцветяване на болида във F1. Скудерията представи SF90 в матово оцветяване в предимно червено и по-малко черно. Цветовата схема е свързана и с новата инициатива на спонсора на тима Филип Морис – Мисията Winnow.

Вчера официалният сайт на Формула 1 публикува резултатите от анкетата си сред феновете кое оцветяване на новите коли най-много им харесва. И тя бе спечелена именно от цветовата схема на Ферари. 21% от потребителите гласуваха за нея. Ди Монтедземоло обаче не е съгласен с това мнение.

„Червеното на Ферари по мое мнение е свещено, каза италианецът пред TuttoSport. – Това е бранд, разпознаван по целия свят. Затова не харесвам новото матово оцветяване. Това е като да смениш цвета на някое знаме. Не съм убеден и в историята, че с него ще спестим от теглото.“

Според Лука обаче ако всичко това доведе до дългоочаквания успех, тогава недоволството от оцветяването може да бъде оставено настрана.

„Това е като по времето на Шумахер, заяви Ди Монтедземоло. – Тогава ме питаха как е възможно той да не казва и една дума на италиански. Отговарях, че ако да спечелиш 5 световни титли подред, трябва да имаш пилот, който не говори италиански, не бих съжалявал изобщо за това.“