Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло обясни защо Алонсо не е спечелил титлата с Ферари

Ди Монтедземоло обясни защо Алонсо не е спечелил титлата с Ферари

1941
0
Лука ди Монтедземоло
Лука ди Монтедземоло и Алонсо, снимка: Ферари

Бившият президент на Ферара Лука ди Монтедземоло обясни защо според него Фернандо Алонсо не е спечелил титлата с екипа на Скудерията. Испанецът бе пилот в тима от Маранело от 2010 до 2014 г., като на два пъти имаше възможност да стане шампион – през 2010 и 2012 г.

Според Лука причините да не успее са 3. А едната от тях е характерът на Алонсо.

„Причина №1 е, че той нямаше късмет и беше във Ферари във време, в което в Ред Бул бяха в най-добрата си форма, каза Ди Монтедземоло. – Втората е, че той нямаше шанс в определени ситуации. В Бразилия през 2012 г., когато Фетел се удари с Бруно Сена. Или през 2010 г., когато тимът направи голяма грешка в последното състезание. А тогава му беше нужно само 4-о място.“

Според Ди Монтедземоло третата причина е характерът на Алонсо. „Голямата разлика между него и Михаел Шумахер или Ники Лауда е, че той си беше Алонсо. А не беше като част от Ферари, обясни италианецът. –  Когато побеждаваше, беше щастлив. Когато не печелеше, проблемът беше в отбора. И Фернандо не беше доволен. Той не беше така близък с екипа, както Михаел и Ники бяха. Особено в трудните мигове. Да бъдеш близък с отбора в добрите моменти е лесно.”

По отношение на Алонсо като пилот, Ди Монтедземоло го оценява много високо. Според него той е най-добрият пилот на своето време, заедно с Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. И е бил много близо и до Шумахер като представяне в състезанията.

„В надпреварите Алонсо беше фантастичен пилот, каза още Лука. – Той загуби шампионатите не заради негови грешки. При нормални условия щеше да ги спечели. И ако беше взел дори една титла, днес щяхме да говорим за други неща. Но все пак Фернандо в много от годините не разполагаше с най-добрата кола. А той все пак успя да стане шампион.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter