Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Опонентите ни ще удвоят усилията си да победят Ферари

Ди Монтедземоло: Опонентите ни ще удвоят усилията си да победят Ферари

25
0
Лука ди Монтедземоло

Фернандо Алонсо спечели 68 точки в последните три старта от световния шампионат на Формула 1, но Ферари не се поддава на еуфорията от успехите му и последната победа – тази на Хокенхайм, заяви по-рано тази седмица шефът на екипа Стефано Доменикали.

Изявлението му бе потвърдено и доразвито от президента на Скудерията Лука ди Монтедземоло, който бе категоричен, че всъщност се чувства разтревожен – при това повече, отколкото в дните след успеха във Валенсия.

Виждам много силни съперници. Макларън са направили сериозен прогрес, Ред Бул са бързи, Заубер демонстрират равно на нашето състезателно темпо, а скоростта на Лотус е невероятна на моменти. Ето защо трябва да сме особено внимателни. След трудното начало на годината част от опонентите ни може би не очакваха да видят подобен отпор от страна на Ферари, така че сега ще удвоят усилията си, за да ни победят – обясни маркизът.

Ди Монтедземоло обаче не пропусна да отбележи добрата работа, свършена от хората му през последните месеци:

Трябва да ви кажа, че се гордея с вас. Гледайки ви да аплодирате пилотите, си мислех, че съм невероятен късметлия да работя с такива хора:които знаят как да се трудят без излишен шум, способни и решени да се справят с трудностите. Искам да използвам възможността, за да благодаря на Доменикали за работата му. Когато преди няколко години решихме да назначим на поста човек, израснал в компанията, имаше недоволни. Но днес съм щастлив, че той е истински лидер на отбора и всички се справят добре – допълни президентът.