Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Трябва да се гордеем с постигнатото

Ди Монтедземоло: Трябва да се гордеем с постигнатото

67
0
Лука ди Монтедземоло,Ферари

Разочарование владееше Ферари след тактическата им грешка в Гран при на Абу Даби, заради която загубиха титлата във Формула 1 за 2010 г. Президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло лично присъства на пистата Яс Марина, за да подкрепя тима, а след финала призна, че нещата просто са се объркали.

– Духът ни не е висок след приключването на сезона, но това е спорта. Разполагахме с всичко необходимо, за да спечелим короната, но не се получи. Искам обаче пред всички да благодаря на отбора задето стигна до финалния кръг, участвайки в битката и за това как се пребориха да се върнат в челото от юли насам, когато всички мислеха, че това е невъзможно. Вярвахме до последно и резултатът не бива да омаловажава постигнатото този сезон – заяви маркизът.

Статистиката сочи, че само два пъти за последните 14 години Ферари не са участвали в спора за титлата във финалното състезание (ако не са я спечелили преди това).

С оглед на преодолените трудности и представянето му на писта пък, Ди Монтедземоло обърна специално внимание на Фернандо Алонсо.

– Фернандо изживя един необикновен сезон, демонстрира силата и решимостта си, винаги бе близо до тима и приносът му бе изключителен. Стефано Доменикали свърши страхотна работа, опази отбора обединен, дори в най-трудните мигове. Ще ни отнеме малко време да превъзмогнем разочарованието, но трябва да останем с високо вдигнати глави, да се гордеем от постигнатото. Накрая искам да благодаря на феновете ни, те винаги са вярвали в нас. Когато човек види толкова много знамена на Ферари, толкова хора в парка ни в Абу Даби, няма как да не е доволен, че работим на най-високо ниво – заключи президентът.