Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Видях шампионите от моето време във Ферари да се прегръщат

Ди Монтедземоло: Видях шампионите от моето време във Ферари да се прегръщат

56
0
Гран при на Европа,подиум

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло отиде на пистата във Валенсия в събота, но не видя нещо особено от страна на тима и дори бе ядосан в края на квалификацията от 11-о и 13-о място на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

Победата на испанеца в неделя обаче (когато го нямаше на трасето) остави маркиза почти безмълвен, но той все пак сподели радостта си с официалния уебсайт на тима.

Изключителен пилот, конкурентоспособна кола и перфектен отбор: на това се дължеше победата ни. Щастлив съм за Стефано Доменикали и за целия му екип, които работиха толкова упорито и добре. Искам да им благодаря – на всеки поотделно – за усилията им да продължим да се подобряваме. Шампионатът е дълъг, всеки старт е непредсказуем и има още дълъг път за изминаване – заяви Ди Монтедземоло.

Италианецът бе особено развълнуван от гледката на целия подиум във Валенсия, където се събраха Алонсо и шампионите от неговото време във Ферари Шумахер и Райконен.

Видях шампионите от моето време във Ферари да се прегръщат. Сетих се за толкова изумителни победи през последните 15 години и за хората, допринесли за тях – от Михаел [Шумахер] до Кими [Райконен], от [Жан] Тод до останалите пилоти, инженери и механици. Бях наистина развълнуван – призна той.