Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста: Искат подиум – да ми дадат по-бърза кола и ще...

Ди Реста: Искат подиум – да ми дадат по-бърза кола и ще им го осигуря!

32
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста заяви, че му трябва по-бърза кола, за да вземе подиум, след като в Гран при на Бахрейн се класира четвърти – зад победителя Себастиан Фетел (Ред Бул) и наредилите се втори и трети пилоти на Лотус Кими Райконен и Ромейн Грожан.

Пилотът на Форс Индия бе спряган през миналия сезон за възможно попълнение и в Макларън, и във Ферари, но в крайна сметка остана в тима от Силвърстоун. Впоследствие той изрази огорчение, че е бил пренебрегнат. Същото усещане се промъква и в коментарите му след надпреварата на пистата Сахир, въпреки че изравни най-доброто си постижение във Формула 1.

Искат подиум – да ми дадат по-бърз автомобил и ще им го осигуря! Ако те (отборът – б.р.) работят малко по-упорито в конструкторския офис и получим още малко ресурси, няма причина да не го постигнем. Като тим се представяме на максимума от капацитета си. Трябва ни още малко, за да си осигурим повече комфорт към края на състезанията – обясни шотландецът в интервю за Скай Спортс. – Екипът със сигурност се представя над възможностите си в момента, все пак е екип от средата на колоната. Не може да се каже, че сме отбор като Макларън. Аз съм част от тима вече доста време и той се разрасна, но отнема години наред да стигнеш дадено ниво. Когато обаче болидът е в работния си прозорец, е силен.

Понастоящем Форс Индия са пред Макларън в класирането при конструкторите.

Ди Реста обаче е сигурен, че екипът от Уокинг ще се върне на челни позиции, тъй като разполага с необходимите средства и всички там работят за подобряване на представянето.

– Ние също ще продължим да натискаме колкото можем. Идват няколко интересни седмици – ще пристигнем в Барселона след доста свършена работа. В края на миналата година бях убеден, че нищо не е наред и то така се и получи. Всичко, което можеше да се обърка, се обърка. Беше ни нужен нов старт и в момента не виждам какво повече можехме да направим от стореното досега. Имаме някои нови неща за Барселона, които ще са доста вълнуващи, ако проработят, но и останалите отбори не спят, така че няма да се превъзнасям – допълни пилотът.