Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста няма да кара за Форс Индия този петък

Ди Реста няма да кара за Форс Индия този петък

38
0

Пол ди Реста няма да получи възможността да кара за екипа на Форс Индия по време на сутрешните свободни тренировки този петък на Хокенхайм.

Екипът обяви, че заради екстремната разлика между двата типа гуми, които Бриджстоун ще доставят на тимовете в Германия, и двамата им пилоти ще трябва да ги разучат възможно най-добре.

„Наистина е жалко, но аз напълно разбирам решението на тима. На Хокенхайм Бриджстоун ще занесат два типа гуми, между които има две крачки – супер-софт и хард, а не както обикновено два типа със само една крачка помежду си, така че пилотите и инженерите ще трябва да проучат поведението на колата с тях възможно най-добре“, обясни ди Реста.

В момента екипът на Форс Индия е шести в класирането при конструкторите, но Уилямс са само 16 точки по-назад, а прогресът им през последните състезания е завиден.

„Ще седна в колата отново в Унгария, замествайки Тонио Лиуци в първата тренировка, така че ще продължа с програмата си там. В същото време ще се включа в програмата както обикновено – ще помагам със срещи и на питуола и ще събирам колкото може повече информация. На този етап всичко е част от учебния процес“, добави пилотът.