Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста се радва на най-добрия си старт след двойно класиране в...

Ди Реста се радва на най-добрия си старт след двойно класиране в точките на Форс Индия

50
0
Пол ди Реста

12 точки в една надпревара са истинско постижение за екипа на Форс Индия – точно толкова спечелиха пилотите Пол ди Реста и Адриан Сутил във вчерашната Гран при на Сингапур. Двамата финишираха съответно шести и осми и постигнаха първото двойно класиране за тима в топ 10 от първия кръг в Австралия досега.

Първия ми старт в Сингапур беше страхотен – радваше се Ди Реста след финала. – Сейфти карът не ни помогна особено, тъй като в комплекта ми суперсофт имаше още много живот, но всъщност не ни и навреди прекалено. След това просто трябва да нагодя темпото си спрямо [Нико] Розберг, да внимавам за гумите и да стигна до края. В последната част от надпреварата карах на чиста писта и това също помогна, тъй като скоростта ни бе отлична. Това, мисля, беше най-доброто ми състезание за сезона. Но то е резултат от упоритата работа на целия екип. Пристигнахме тук с много нови неща и те ни помогнаха да вдигнем темпото и да удължим издръжливостта на гумите – допълни шотландецът.

Съотборникът му също бе доволен от постигнатото, като се има предвид, че в тима от доста време се стараят и двете коли да са в зоната на точките.

Спечеленото ни дава малко въздух в битката със Заубер. Иначе състезанието бе доста чисто за мен, въпреки че загубих позиции при появата на колата за сигурност. Розберг излезе отпред и остана там до финала. Накрая ми бе трудно, тъй като трябваше да направя около 30 обиколки с последния си софт, а [Серхио] Перес бързо ме настигаше, както и [Фелипе] Маса в последната обиколка. За щастие удържах осмото място – коментира немският състезател.