Начало Други Ди Реста се връща в DTM

Ди Реста се връща в DTM

35
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста се връща в немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Шотландецът загуби мястото си във Форс Индия във Формула 1 след три години с тима от Силвърстоун.

Хубаво е отново да съм в DTM, има толкова познати лица. Шампионатът е фантастичен с три много силни, премиум бранда и изключително сериозна конкуренция между куп пилоти с изравнени възможности. Нямам търпение да работя с тима на Мерцедес-Бенц и отново да съм част от битка в първенството. Много неща са се променили от последния ми DTM старт в Шанхай през 2010 г. – има нови коли, нови правила, трети производител. Не се е променило обаче огромното ми желание за успех. Мерцедес ми дават кола, с която мога да се боря за победи и титли, но осъзнавам, че няма да е лесно. Съперниците ми вече имат двугодишен опит с новото поколение автомобили. Затова още от първия си тест ще се трудя упорито – коментира Ди Реста.

Британският пилот е шампион в сериите за 2010 г. Негов съотборник ще е Гари Пафет (той спечели титлата в DTM през 2005-та)

Общо седем носители на короната в немските серии ще се състезават през предстоящия шампионат там.

Пол ди Реста е част от семейството на Мерцедес-Бенц в продължение на дълги години и сме доволни, че се връща да подсили отбора ни. Той научи много през годините си във Формула 1 и заедно с Гари Пафет са опитни пилоти, вече печелил титли в DTM. Ще могат да приложат опита си на писта, като в същото време помагат на членовете на джуниър екипа ни – допълни спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.