Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста ще замени Лиуци в петъчните тренировки

Ди Реста ще замени Лиуци в петъчните тренировки

31
0

От тима на Форс Индия потвърдиха, че Пол Ди Реста отново ще кара за тях в петъчните свободни тренировки, като този път ще замести Витантонио Лиуци.

В Австралия пилотът кара автомобила на Адриан Сутил отново в петък и естествено бе много ентусиазиран след края на сесията:

„Да получиш тази възможност като резервен и тест-пилот е наистина уникално преживяване. Това бе една доста продуктивна сесия, както и първия път, в който карам тази кола на сухо. Бях нервен естествено – Албърт парк е доста страшничка писта с всички тези стени и неравности, но все пак аз нямах търпение да изляза и да науча още нещо за колата, както и да помогна на тима.“

Сега Ди Pеста отново ще седне в колата на Форс Индия на пистата Сепанг, като така ще продължи да свиква с автомобила и да трупа опит.

„Нямам търпение. Тимът ме посрещна много топло и ме окуражи да задавам възможно най-много въпроси, за да се уча и съответно те също да постигнат целите си.

Тези цели са доста високи, но са реалистични и засега всичко изглежда върви по график. За мен е страхотно да съм част от това и ще се опитам да им дам това, което им трябва по време на първата свободна тренировка на Сепанг“, заяви младият пилот.