Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста: Уважавам постигнатото от Фетел, но той все пак бе в...

Ди Реста: Уважавам постигнатото от Фетел, но той все пак бе в най-добрата кола

24
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста няма търпение да започне втория си сезон във Формула 1 и да се състезава в частност срещу двукратния световен шампион в Гран при Себастиан Фетел.

Шотландският състезател остана за 2012 г. във Форс Индия, но познава немския пилот далеч по-отдавна, като освен това му бе съекипник в ASM Формула 3 през 2006 г. Тогава Ди Реста спечели титлата с аванс от 11 точки и победа повече от Фетел, но пътят му до F1 бе далеч по-различен от този на звездата на Ред Бул. Сега той вече има шанс да се надбягва със стария си съперник, макар колите им да не са от една класа.

Двамата бяхме съотборници във Формула 3 през 2006 г. и имахме едно и също оборудване на разположение – коментира Ди Реста пред Дейли Стар. – Тогава победих след страхотна битка, продължила до самия финал. Иска ми се пак да се състезавам с него в челото на колоната във Формула 1. Уважавам изключително много постигнатото от Фетел. Не може да се отрече всичко от миналия сезон, но все пак бе в най-добрата кола.

Пол съвсем не се притеснява обаче от новия си съекипник във Форс Индия – Нико Хюлкенберг. Другият германец измести сънародника си Адриан Сутил и се връща като титуляр в F1 след година на питуола като трети състезател на тима.

Не ми пука кой точно ми е съотборник, докато ги побеждавам. Но е нужно да си с някого, който да те притиска през цялото време – допълни Ди Реста.