Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста вече обмисля възможността да кара в Индикар

Ди Реста вече обмисля възможността да кара в Индикар

41
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста вече обмисля възможността да кара в Индикар, тъй като почти няма шанс да остане във Формула 1. 27-годишният пилот едва ли ще запази мястото си във Форс Индия, за което се спрягат имената на Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Първият разчита на таланта и прекрасните си представяния в последните надпревари от тазгодишния сезон в F1, докато вторият има и стабилна спонсорска подкрепа.

Ди Реста е десети в генералното класиране кръг преди края на първенството с 48 точки. Настоящият му съотборник Адриан Сутил е 13-ти с 29, но въпреки това шансовете на немския пилот да остане в тима от Силвърстоун са преценявани като далеч по-реалистични в сравнение с тези на шотландеца.

Изградих си добра репутация в DTM (немския шампионат за туристически автомобили – б.а.), а има възможности и в други серии. Винаги съм бил малко притеснен за сигурността в Индикар, но един трезв и логичен поглед показва, че мога наистина да потърся опции другаде (извън Формула 1) благодарение успехите на Дарио (Франкити – братовчед му, който принудително прекрати кариерата си наскоро – б.а.) – коментира Пол ситуацията за себе си на пазара на пилоти.

40-годишният Франкити трябваше да се откаже от състезанията по съвет на лекарите си след катастрофата, която претърпя преди повече от месец в Хюстън.

От Форс Индия са категорични, че няма да обявят пилотите си за 2014 г. преди декември. Все пак Ди Реста не се е отказал напълно от F1 и повтаря, че отборът му знае какво може и че според него е имал принос за развитието на екипа.

В по-малките отбори става все по-сложно да си намериш място, така че трябва да съм доволен от свършеното досега. Вярвам, че в последните четири надпревари съм свършил точно това, което се искаше от мен. Не знам какво ще стане. Водим разговори – това мога да сторя. Нищо не е потвърдено – допълни той.

Ситуацията на пилотския пазар вероятно ще се разплете окончателно в момента, който стане ясно бъдещето на Хюлкенберг. В Остин мениджмънтът на немския състезател коментира, че няма нищо подписано с който и да е тим. Смята се, че Нико още се надява на чудо, което да го отведе в Лотус. Отборът от Енстън обаче още чака средствата от Куантум, за чийто председател Мансур Иджас се заговори, че е чисто и просто мошеник. През последния състезателен уикенд Ерик Булие заяви, че на него поне му е било обяснено, че средствата ще пристигнат тази седмица. Същото обещание Иджас даде в Абу Даби, но за дните след надпреварата на пистата Яс Марина и то не бе изпълнено.

За отбора, за Гении, за всички ни би било страхотно тази сделка да се изпълни. Трябва да решим какво правим (оттук нататък) и това ще определи срока. Мисля, че Хюлкенберг иска да дойде при нас, както ние бихме желали да е в тима ни. Той и Грожан биха били един от най-добрите пилотски тандеми в питлейна, както и напълно достъпно (от гледна точна точка на заплати) дуо, ако мога да се изразя така. Но разбирам позицията на Нико. Той изживя безкрайно лош момент, когато загуби мястото си в Уилямс и не иска да се озове в същата ситуация. Не мога да го укорявам, ако подпише с друг екип в случай, че ние не си изпълним сроковете – каза още Булие.