Начало Лайфстайл Диаманти на воланите на Бътън и Хамилтън

Диаманти на воланите на Бътън и Хамилтън

42
0

Макларън вече имат традиция – пилотите им винаги карат в Гран при на Монако с нещо специално, предоставено от компанията Щайнмиц. Този път отборът ще отбележи по специален начин спечелените от състезателите му световни титли в последните два сезона. Люис Хамилтън бе пръв през 2008, а Дженсън Бътън – през 2009 г. Годините са изписани с бели диаманти на воланите. Щайнмиц са инкрустирали по същия начин и по една каска на двамата, но шлемовете са само експонати.

– Монако е едно от най-престижните и важни състезания във Формула и за мен е чест, че съм печелил този старт – заяви по време на представянето Бътън. – Да съм пилот на Макларън и да използвам такъв уникален волан, създаден специално за мен, е още по-голямо признание. Изработката на диамантите е безкрайно красива и ще допълни блясъка на надпреварата тази година.

Съотборникът му Хамилтън също отбеляза, че майсторството е ненадминато:

– Това наистина прибавя специална нотка към автомобила. Спечелих в Монако през 2008 г., като тогава носех инкрустирана със скъпоценни камъни на Щайнмиц каска. Надявам се този волан да ми донесе късмет сега.

Представянето се проведе във Вила ла Вижи, притежавана преди време от модния гуру Карл Лагерфелд. Щайнмиц и партньорите им от Сотби презентират там уникална колекция диаманти – Forevermark. Всеки от тях е поне 4 карата, инкрустиран е със специалния знак на серията и е със собствен идентификационен номер.

Щайнмиц имат вече дългогодишна история, свързана с Гран при на Монако. Цели осем сезона те са част от най-бляскавия уикенд в календара на Формула 1 и задължително намират нови начини да покажат не просто скъпоценни камъни, а продукти на невероятно технологично ниво. През 2003 и 2004 г. си сътрудничиха с отбора на Ягуар, като по време на единия старт уникален розов диамант бе загубен при катастрофа на Кристиан Клийн. След оттеглянето на тима компанията сключи споразумение с Макларън и си партнира с екипа от Уокинг и досега.